Hozzávalók:
néhány ek olaj
1 tk aprított gyömbér
1 kisebb vöröshagyma
kb. 35 dkg sütőtök meghámozva, kis kockákra vágva (1 átlagos sonkatök fele) d
1 púpozott ek currypor –
1 babérlevél
5 dl víz
1 doboz konzerv csicseriborsó
1 doboz hámozott, aprított paradicsom só
néhány tk nádcukor
kevés frissen őrölt bors
kevés chilipor (ízlés szerint, elhagyható)
egy vékony szelet hideg
1 tk garam masala (elhagyható)
Köretnek:
25 dkg basmati rizs – Fém
Elkészítés:
Egy nagy fazékban felhevítjük az olajat, beleszórjuk a gyömbért és a felaprított vöröshagymát és kevergetve megpároljuk (1 perc), majd rádobjuk a tökkockákat, megszórjuk a curryporral és jól átforgatjuk.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, beledobjuk a babérlevelet és kis lángon fedő alatt félpuhára pároljuk a tököt. Utána mehet bele a csicseriborsó és a paradicsom is, valamint a maradék víz. Megsózzuk, megcukrozzuk, borsozzuk, ha szeretjük a csípőset, megszórjuk chilivel és fedő alatt tovább főzzük kb. 10-15 percet. Közben lehet kóstolgatni, igazítani az ízeken. Végül elkeverjük benne a vajat és garam masalával ízesítjük. Párolt basmati rizzsel vagy lepénykenyérrel fogyasztjuk.