Család-barát

Sós zabkása

Hozzávalók 1-2 személyre:
kevés olívaolaj
1 szál újhagyma
fél salátacukkini
fél kápia paprika
fél bögre zabpehely
1 bögre víz
3/4 bögre zabtej
kb fél tk só
1-2 tk sörélesztőpehely (elhagyható)
picike citromlé
késhegynyi őrölt kurkuma
1 tekerés frissen őrölt fekete bors

A tetejére:
napraforgómag szárazon megpirítva
az újhagyma zöldje felkarikázva
néhány szem koktélparadicsom
morzsolt fetasajt

Elkészítés:
A paprikát kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és szintén felkockázzuk. A hagymát is felaprítjuk.
Egy kisebb fazékban felhevítünk egy kevés olívaolajat és rádobjuk a hagymát, majd a paprika- és a cukkinikockákat. Kevergetve pároljuk őket 1-2 percig. Utána hozzáadjuk a zabpelyhet, jól átforgatjuk, majd felöntjük 1 bögre vízzel és a 3/4 bögre zabtejjel. Felforraljuk, majd megsózzuk, sörélesztőpehellyel, citromlével, kurkumával ízesítjük. Egy tekerés fekete borsot is teszünk bele, majd kevergetve puhára főzzük.
Mikor kész, kiszedjük és a tetejét díszítjük pirított napraforgóval, újhagyma zöldjével, koktélparadicsommal, fetasajttal.

További olvasnivalók