Család-barát

Édesburgonyás-sütőtök krémleves sajt chips-szel

Hozzávalók:
– 2 nagyobb édesburgonya
– ½ közepes sütőtök
– 1 vöröshagyma
– 6 g. fokhagyma
– 8 dl zöldség alaplé
– 3 dl tejszín
– 1 ujjnyi vastag friss gyömbér
– őrölt bors
– só
– kakukkfű
– sajt
– olívaolaj

Elkészítés:
Egy fazékban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a megpucolt, apró kockákra aprított édesburgonyát. Kissé megpirítjuk a megpucolt, lereszelt gyömbérrel, majd sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük. Hozzáadjuk az előzőleg sütőben megsütött, héjából kikapart sütőtököt. Felöntjük a zöldség alaplével és közepes lángon főzzük. Ha már megpuhultak a zöldségek, botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és beforraljuk. Serpenyőbe vagy palacsintasütőbe cseppentünk egy-két csepp olajat, rádobunk egy marék reszelt sajtot, és közepes lángon addig sütjük, amíg aranybarnára sül az alsó fele. Megfordítjuk, megsütjük a másik oldalát is, közben konyhai papírtörlővel folyamatosan leitatjuk róla a kisülő zsírt. Süthetjük sütőben, olajjal megkent sütőpapíron is. Ezt kínáljuk a leveshez.

További olvasnivalók