Család-barát

Roston kacsamáj, barack, szőlő és bazsalikom

Hozzávalók 4 főre:
– 400g hízott kacsamáj
– 4db őszibarack (sárga vagy fehérhúsú)
– 30 db mentalevél
– 30 db bazsalikomlevél
– 1 fürt fehér szőlő
– 100ml balzsamecet
– 150ml félédes fehérbor
– 100ml Oliva olaj
– só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
A barackokat gyémánt cikkekre vágjuk. Egy keverőtálban a barackot, félbevágott szőlőt, mentát, bazsalikomot, oliva olajat és balzsamecetet óvatosan átforgatjuk, majd a tányéron esztétikusan elhelyezzük. A kacsamájat 100g-os szeletekre vágjuk és egy zsiradék nélküli forró serpenyőben pár másodperc alatt színt adunk neki, majd 180 c fokos előmelegített sütőben 2-4 percig sütjük (lehetőleg ne veszítsen sok zsiradékot). A májat a barack salátára helyezzük. A megmaradt forró kacsamáj zsírhoz hozzáadjuk a bort és egy gyors sistergés után a zsíros boros emulzióval nyakon öntjük az ételt. Sóval, borssal ízesítve.

További olvasnivalók