Hozzávalók 4 főre:
Beurre blanc mártás:
– 2db salota hagyma
– 200ml fehérbor ecet
– 350ml száraz furmint
– 250g 80%-os teavaj
– 250ml 30%-os tejszín
– 30g snidling
Narancsos édeskömény saláta:
– 300g édeskömény
– 1köteg retek
– 100g cékla
– 2db citrom
– 30g kaporlevél
– 2db narancs
– 100ml Oliva olaj
Hal:
– 600g bőrös lazac filé
Saláta elkészítés:
Mandolinnal (szeletelővel) vékonyra szeleteljük az édesköményt, retket, céklát és barancs filéket. Egy keverőtálba hozzáadjuk a hajtásokra válogatott kaprot majd olivaolajjal és citromlével ízesitve. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A halat sózzuk majd pici olajon bőrén kezdjük sütni közepes lángon 3 percen keresztül. Hozzáadva egy kocka vajat 18o c fokos sütőbe helyezzük, 8-10-re. Utána kivesszük és percig pihentetjük.
Mártás elkészítése:
A finomra vágott sallota hagyma egy gyorsforralóba tesszük, felöntjük a fehérbor ecettel és szárazfurminttal közepes lángon 15%-osra leforraljuk. Hozzáadjuk a tejszint, és ahogy elérte a forráspontot, levesszük a tűzről. Egyenként hozzáadjuk a hideg kis kockákra vágott vajat, míg mártás sűrűséget nem kapunk. Finomra vágott snidlinggel fejezzük be.