Család-barát

Mentás szarvashússal töltött ravioli

HÁZI TÉSZTA ALAPRECEPT
450 g 00 liszt (400+50)
250 g tojássárgája
1 egész tojás
4 cl tej
4 cl olívaolaj
só, durumliszt

Hozzávalók:
1 adag tészta (kinyújtva) kb. 80-100g
50 g darált szarvascomb (30% sertés vagy vaddisznó zsírszalonnával keverve)
Fűszerek: friss menta, oregánó, petrezselyem, őrölt szerecsendió, bors, só
1 egész tojás, 1 tojássárgája

Elkészítés:
1., A tésztából 8 db 7-8 centiméteres korongokat vágunk ki, amiből négynek a közepére teszünk egy-egy adag fűszeres szarvashúst.
2., A másik négy korongot rátesszük és alaposan, lisztmentes környezetben összedolgozzuk.
3., Sós vízben kifőzzük és serpenyőbe tesszük. A tojásokat összekeverjük és ráöntjük. Gőz vagy nagyon alacsony láng felett felfőzzük a tojást, mint a carbonara esetében.

További olvasnivalók