Család-barát

Márványsajtos pappardelle fügével és tökmaggal

HÁZI TÉSZTA ALAPRECEPT
450 g 00 liszt (400+50)
250 g tojássárgája
1 egész tojás
4 cl tej
4 cl olívaolaj
só, durumliszt

Hozzávalók 1 főre:
1 adag pappardelle tészta (kb. 150g)
30 g márványsajt
30 g 20%-os tejszín
2 g fokhagyma
pirított, tört tökmag
fél füge
tökmagolaj

Elkészítés:
1., Az alaprecept alapján tésztát készítünk. Tésztagéppel nyújtjuk és pappardellét vágunk belőle.
2., A tejszínt megmelegítjük és felolvasztjuk benne a márványsajtot, majd kevés fokhagymával ízesítjük. Beleforgatjuk a tésztát és tálaljuk.
3., Füge szeletekkel és tökmaggal, tökmagolajjal ízesítjük.

További olvasnivalók