×
Család-barát

Vaddisznószűz hecsedli mártással és házi burgonyafánkkal

Hozzávalók (5 személyre):
2 kg Vaddisznószűz
0,25 l Hecsedli lekvár
0,1 dl Konyak
0,8 kg Burgonya
0,3 kg Búzaliszt
2 db Tojás
0,02 kg Élesztő
0,4 l Napraforgó olaj
1 fej fokhagyma
Csipet só, bors
Friss kakukkfű, szerecsendió.

Elkészítés:
Vaddisznószűzet forró serpenyőben kérgezzük, majd 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük. Közben a megfőtt burgonyákat áttörjük, lisztet, élesztő adunk hozzá, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Miután kihűlt, a tojásokat hozzá adjuk, kiszaggatjuk, formázzuk, majd bő zsírban készre sütjük.
Hecsedli lekvárt konyakkal, friss kakukkfűvel és foghagymával összeforraljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

További olvasnivalók