Brownie:
• 150 g 70%-os Belga étcsokoládé
• 100 g vaj
• 3 tojásfehérje
• 3 tojássárgája
• 1 csomag vaníliás cukor
• 100 g cukor
• 80 g liszt
• 40 g kakaópor
• 1 csomag sütőpor
• csipet só
Az étcsokoládét és a vajat vízgőz fölött összemelegítjük. A tojássárgáját a kétharmad cukorral kihabosítjuk. Ehhez hozzá csurgatjuk az olvasztott csokoládés masszát. Felverjük a tojásfehérjét az egyharmad cukorral kemény habbá. Majd ezzel fellazítjuk a sárgájás csokoládé masszánkat. Végül lazán hozzákeverjük a lisztet, sütőport és a kakaóport. 24 cm-es szilikonos sütőpapírral becsomagolt formába tesszük amibe az előzőleg elkészített körtés szószunkat nyomjuk. 180-on, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Körte zselé:
• 250 g körte
• 25 g citromlé
• 7 g NH pektin
• 55 gramm cukor
A körtét meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Felrakjuk a tűzhelyre a körtét és a citromlevet. Mikor forr hozzáadjuk a cukorral elkevert pektint. Össze melegítjük majd berakjuk a hűtőbbe hűlni. Sima csöves zsákból belenyomjuk a brownie-s masszába körkörösen.
Körte betét:
• 225 g körte
• 25 g citromlé
• 4,5 g NH pektin
• 50 g cukor
• 75 g zselatinmassza
A körtét meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Felrakjuk a tűzhelyre a körtét és a citromlevet. Mikor forr hozzáadjuk a cukorral elkevert pektint. Ismért felforraljuk majd belerakjuk az előre bedagasztott zselatinmasszát. Szilpátlapra készített 18 cm-es karikába töltjük majd berakjuk a fagyaztóba.
Joghurtos mascarpone krém:
• 80 g porcukor
• 150 g mascarpone
• 300 g joghurt
• 250 g habtejszín
A porcukrot, a mascarpone-t és a joghurtot kikeverjük. Felverjük a habtejszín majd a kettőt óvatosan összekeverjük.
Karamellizált körte:
• 500 g körte
• 150 g méz
• 1 csomag vaníliáscukor
• 1 teáskanál fahéj
• 20 g citromlé
• 10 g vilmoskörtepálinka
A mézet a vaníliáscukrot és a citromlevet forrásig főzzük majd hozzáadjuk a kockára vágott körtét. Miután levettük a gáztűzhelyről hozzáadjuk a fahéjat es a vilmoskörte pálinkát.