Hozzávalók 4 főre:
80 dkg szarvascomb
10 dkg füstölt mangalica szalonna
2 db tisztított vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
só, feketebors, friss kakukkfű, babérlevél, szegfűbors, borókabogyó
1 ek. magos mustár
1 db citrom
1 dl fehérbor
A tálaláshoz erdei gyümölcsökkel (szeder, áfonya, kökény, galagonya)
Krokett:
1/2 kg főtt, áttört burgonya
20 dkg liszt
1 egész tojás
só, bors, szerecsendió
Panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa
Sütéshez 1/2 liter étolaj
Elkészítés:
Krokett:
Az összes alapanyagot jól kidolgozva összegyúrjuk, kb. 4 dkg-s golyókat formázunk belőle, majd panírozás után forró olajban kisütjük.
Szarvasragu
A szarvascombot felkockázzuk. A kockára vágott mangalica szalonnát kipirítjuk és a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk. Belerakjuk a kockára vágott szarvashúst, a feldarabolt fehér-, és sárgarépát, a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket. Kb. 1/2 óra párolás után, amikor a hús már levet engedett, hozzáöntjük a fehérbort és az 1 db reszelt citrom héját. Amikor a hús puhára főtt kiszedegetjük a raguból és a zöldségekhez hozzáadjuk a magos mustárt és 1 citrom levét. A zöldfűszereket kivesszük belőle, és az egészet leturmixoljuk és átszűrjük. A krémes szószba a húst visszarakjuk majd burgonyakrokettel és friss erdei gyümölcsökkel tálaljuk.