Család-barát

Édesburgonyaleves tökmagolajjal

Hozzávalók 4 személyre:
500 g édesburgonya (tisztítva, kockázva)
Fél fej vöröshagyma (aprítva)
50 g vaj
0,5-0,7 l alaplé vagy húsleves
0,5 dl főzőtejszín
1 evőkanál édes mustár

Betét:
25 g parasztsonka (kockázva, pirítva)
2 evőkanál tökmag (pirítva)
2 evőkanál tökmagolaj
Só- és paprikapehely (elhagyható)

Elkészítés:
1. Az édesburgonyát és hagymát a vajon pároljuk meg fedő alatt. Öntsük fel a lével, hogy éppen elfedje és főzzük puhára.
2. Botmixerrel pépesítsük és ízesítsük a mustárral és a tejszínnel.
3. Tálaláskor adjuk hozzá a betéteket és fogyasszuk jó étvággyal.

További olvasnivalók