Család-barát

Káposztás tészta

Hozzávalók:
1-1,5 kg vörös káposzta,
50 dkg fodros kocka tészta,
2 púpozott evőkanál zsír,
2 fej vöröshagyma,
só, bors

Elkészítés:
A káposztát apróra vágom vagy lereszelem, és a hagymát is felaprítom.
Serpenyőbe zsírt hevítek, beleteszem a hagymát és a sót, majd megpirítom. Amikor ez elkészült, ráteszem a káposztát és kevés vizet öntök rá. Eleinte folyamatos keverés mellet megpárolom a káposztát. Amikor már magától párolódik, előveszek egy akkora serpenyőt amibe a tészta és a káposzta is elfér együtt. Ebben az edényben némi zsíron arany barnára pirítom a tésztát. Ezután felöntöm egy kevéske vízzel és nem főzöm, hanem párolom a tésztát. (A vizet pótolom alatta míg készre párolódik.) A káposztát jó erősen borsozom és összekeverem a tésztával.

További olvasnivalók