×
Család-barát

Sült pisztrángfilé nyári tepsis zöldségekkel

Hozzávalók:
2 db pisztrángfilé (kb. 40 dkg)
2 fürt koktél paradicsom
1 db sárga cukkini
1 db zöld cukkini
2-3 db szárzeller
1 db kápia paprika
1 fej lila hagyma
5-6 szelet bacon
2-4 ek. olíva olaj
1 kávéskanál bors, vagy más fűszerkeverék
só ízlés szerint

Elkészítés:
A sütőedényt olajjal meglocsoljuk, az aljára helyezzük a bacon szeleteket, majd a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, fűszerezzük, majd a sütőbe helyezzük (180-200 oC) 30 percre. A kiszálkázott pisztráng filét a bőrös oldalán sütjük, míg a húsa kifehéredik és a bőre zsemleszínűre pirul. A másik felét fűszerezzük, majd a 30 perc eltelte után a zöldségekre tesszük és még 5 percig sütjük.

További olvasnivalók