×
Család-barát

Málnás sajttorta fagylalt

Hozzávalók:
6 fagyispohár és egy kis torkoskodás

Málnaöntet
30 dkg málna
10 dkg cukor
pár csepp citromlé
A málna felét és a cukrot felfőzzük a citromlével, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a maradék málnát. Hagyjuk kihűlni.
Morzsa
10 dkg liszt
4 dkg kristálycukor
1 dkg vaníliás cukor
5 dkg vaj
Összegyúrjuk morzsalékosra, és 190 Celsius fokos sütőben szalmasárgára sütjük. Közben időnként kevergetjük.

Mascarpones fagyi
2db egész tojás
20 dkg cukor+egy kis víz hólyagpróbáig főzve
50 dkg mascarpone sajt
20 dkg tejszínhab
Az egész tojást elkezdjük felverni, közben a cukrot hólyagpróbáig főzzük, majd a fehérjébe csurgatjuk még forrón. Kihűlésig kevergetjük. A sajtba beleforgatjuk a tojáshabot, és utána a tejszínhabot.

Elkészítés:
A poharak aljába teszünk morzsát, rányomjuk a sajthabot, majd ízlés szerint málnaöntetet. Ismét fagyihabot és morzsát teszünk rá. Tetszés szerint díszítjük. Addig tesszük mélyhűtőbe, amíg kibírjuk, hogy ne fogyasszuk el. Ajánlott legalább 2 órát.

További olvasnivalók