×
Család-barát

Libatepertős burgonyás derelye libazsírban konfitált marhapofahússal töltve, rácson sült fokhagymás vargánya gombával

Hozzávalók:

Burgonyás derelye:
1.5 kg burgonya
400 g rétesliszt
1 db tojás
1 db tojássárgája
só ízlés szerint

Továbbá:
1.5 kg marhahús (marhapofa )
2 közepes db sárgarépa (húslevesbe való zöldségek és fűszerek)
3 ek libazsír (kb.)
1 csokor petrezselyem
snidling ízlés szerint
turbolya ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg vöröshagyma
10 dkg puffasztott amarant (mag)
20 dkg libatepertő
25 dkg vargánya gomba
2 gerezd fokhagyma
3 ek lekvár/ dzsem

Elkészítés:

Burgonyás derelye:
A marhapofahúst húslevesnek elkészítjük, majd apróra vágjuk, metélőhagymát, sót, libazsíron sült hagymát, petrezselymet, finomra őrölt borsot adunk hozzá.
A libatepertőt felaprítjuk, megpirítjuk. Puffasztott amaránt magot keverünk hozzá.
A derelyét elkészítjük. Főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a hozzávalókat, és összegyúrjuk. A tésztákat ujjnyi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg hasonló méretűekre, majd lekvárt kanalazunk az egyikre, annyit, ahány darabot szeretnénk. Sodrófára tekerjük a másik tésztát, és betakarjuk vele az alsó, lekváros tésztát. Az ujjunkkal körbenyomkodjuk, majd derelyevágóval véglegesen elvágjuk a derelyéket.
2-3 perc alatt kifőzzük, majd az amaránttal összekevert libatepertő morzsában a derelyéket megforgatjuk.
A vargányagombát megmossuk, vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Sózzuk, friss borssal, fokhagymaolajjal, frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük. Ha ínyencek szeretnétek lenni, akkor az általam készített hagymalekvárból is tálalhattok mellé.

További olvasnivalók