Család-barát

Hűvös joghurtos eperleves ordás magpehelygombóccal

Hozzávalók:

Ordás magpehelygombóc:
80 dkg orda
20 dkg köles (köleskása)
5 dkg puffasztott amarant
5 dkg hajdina (hadjinakása)
1 csipet só
1 citromból nyert citromhéj
10 dkg akácméz
10 dkg aszalt áfonya
1 db vanília

Joghurtos eperleves:
60 dkg eper
3 dl joghurt
3 ek méz (ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint
3 szál menta
1 marék bazsalikom (2 szál)
gyömbér ízlés szerint
szegfűszeg ízlés szerint
1.5 dl fehérbor

Elkészítés:
Ordás magpehelygombóc: A gombóc hozzávalóit összekeverjük, fél órát állni hagyjuk. A bort feltesszük főni a fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel.
20 dkg epret apró kockára vágunk. 40 dkg epret 3 dl joghurttal, mentával, bazsalikommal, mézzel és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a leszűrt, fűszeres bort, és a végén belekeverjük az apróra vágott epret is.
Fagylaltos kanál vagy két evőkanál segítségével formázzuk, és az eperleves közepére halmozunk tetszés szerinti mennyiséget.
Friss mentával díszítjük.

További olvasnivalók