Család-barát

Gombakrémleves pirított déli tőkegombával

Hozzávalók:
Vegyes gombák (laska, barna csiperke, shiitake) és déli tőkegomba
1-2 krumpli
2 dl mandulatejszín
só, bors,
petrezselyemzöld

Elkészítés:
Vegyes gombákat apróra vágva megpirítjuk, felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Egy-két kockára vágott krumplit hozzáadunk. kb 10-15 percig főzzük, a tűzről levéve mandulatejszínnel az egészet krémesre turmixoljuk. a végén apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Közben a déli tőkegombát egészben pirosra pirítjuk, majd a tányérokban adjuk a leveshez.
Tálalhatjuk kenyérkockákkal, más gombával, pirított sárgarépával húsevők kolbászcsipsszel, szalonnakockával.

További olvasnivalók