×
Család-barát

Rozé szuvidált libamell grillen, fűszeres zöldségekkel

 

Hozzávalók két főre:
– Egy libamell, vagy
– egy csomag vegán grillsajt
– egy db kaliforniai paprika
– egy nagy fej csiperke gomba
– fél cukkini
– fél padlizsán
– egy szál spárga
– só
– steak fűszer keverék
– olíva olaj

Elkészítés:
A zöldségeket grillezhető méretűre vágjuk, megszórjuk steak fűszerkeverékkel, vákumzacskóba tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk, levákumozzuk, és legalább néhány óráig hűtőbe tesszük.
Grillezéskor nagy hőfokú sütőn készítjük, és a végén sózzuk.
A sous vide libamellet magas hőfokon perzseltre sütjük előbb a bőrős oldalán, majd fordítjuk. Néhány perc pihentetés után, szeleteljük, és ha lehet nagyszemű tengeri sóval sózzuk.
A grillsajtot szintén nagy hőfokon, kevés olajon sütjük (mondjuk a zöldség után maradt olajon), pirultra mindkét oldalán.
A grillzöldségeket, a libahússal, vagy a grillsajttal melegen azonnal tálaljuk, esetleg szószokat adunk hozzá.

További olvasnivalók