Család-barát

Libás hegyi haluska, vegánoknak húsmentesen

Hozzávalók:
– Krumplis nokedli
– 15dkg burgonyakocka,
– 15 dkg kelkáposzta,
– egy nagy fej hagyma.

Húsosan:
– 10dkg füstölt libamell,
– 10dkg libakolbász
– só
– kömény
– bors
– fokhagyma
– szegfűbors

Elkészítés:
A haluska tésztát, azaz a krumplis nokedlit, vehetjük készen, de el is készíthetjük.
Kb 20-25 dkg krumplit annyi főzőlével amenyi ellepi, összetörünk, és egy csipet sóval, és annyi liszttel amennyit felvesz, nokedli állagúra keverünk. Ha kész, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha feljött a víz felszínére, kész.
A hagymát negyedfülre vágjuk, világosbarnára elpirítjuk sok köménnyel, borssal, és szegfűborssal, majd az apróra vágott kelkáposztát hozzápirítjuk. Ritkán keverjük, hogy megkapassuk a felületét.
Ha kész, hozzátesszük a főtt krumpli kockát, a krumplis nokedlit, megsózzuk, és fokhagyma granulátummal, vagy apróra vágott fokhagymával ízesítjük. Átpirítjuk, és frissen tálaljuk.
Ha húsosra készítjük, a hagymához előbb a füstölt libamellet adjuk, aztán a káposztát, és a burgonyával a felkarikázott kolbászt is. Ez esetben lehet tejfellel is tálalni.

További olvasnivalók