×
Család-barát

Színes vajtök főzelék, kukoricában sült pisztráng filével

Hozzávalók:
1 db vajtök
2 db zöld cukkini
1 db sárga cukkini
1 db piros retek
1 csokor újhagyma
1 csokor kapor
1 dl tejföl
5 dkg só
4 dkg cukor
kapor ecet
1 kg pisztráng filé
2 dkg fokhagyma
0,5 dkg füstölt paprika

Elkészítés:
Pisztráng filét fűszerezzük kukorica lisztbe forgatjuk vajban kisütjük. 1-1 percig mindkét oldalát sütjük majd lassan 5 percig 100c on pihentetjük.
Minden tök féleségnek a külső színes részét vékony csíkokra vágva leszeleteljük és sós vízzel le forrázzuk. A belsejét só, cukor, vajjal kevés hagymával pároljuk, legvégén tesszük bele a kaprot és a tejföl. Ezután turmixújuk.
tálaláskor a vékony spagettire vágott színes tökféléket tányérba helyezzük és rászedjük a főzeléket. Külön tányéron kínáljuk a pisztráng filét.

További olvasnivalók