Család-barát

Sült töltött paprika leves

Hozzávalók:
5 db piros kápia paprika
15 dkg vörös lencse
10 dkg kukorica liszt
10dkg köles

bors
2 szálzöldhagyma
1 db tojás
10 dkg zeller
15 dkg vöröshagyma
900 dkg hámozott paradicsom konzerv
10 dkg cukor

Elkészítés:
Paprikát megégetjük, ezután kimagozzuk és tisztítjuk meleg vízben a héjától.
Töltelék: Kölest, vöröslencsét, megfőzzük, utána leszűrjük, hagyjuk kihűlni és összekeverjük tojással, kukorica lisztel. Ízesítjük só, bors, zöldhagyma, kapor. Sütőben 160 fokon lefedve 25p sütjük.
Paradicsom leves: Hagymát, paprikát apróra vágjuk, zellert csak negyedbe mindent kevés olajon pirítunk 5-8 percig.
ezután hozzáadjuk a paradicsomot és kb 1,5 l zöldség alaplevet vagy vizet, 25percig főzzük. Ezután a zellert eltávolítjuk és turmixújuk krémes állagura majd átszűrjük.
Tálaláskor vastag karikára vágjuk a töltött paprikát és ráöntjük a levest.

További olvasnivalók