×
Család-barát

Fehérboros, újhagymás zöldspárga rizottó rózsaszínűre sütött kacsamellel

Hozzávalók:
4 db pecsenye kacsamell
50 dkg rizottó rizs
10 dkg vaj
10 dkg parmezán sajt
50 dkg zöldspárga
1 cs újhagyma
1 cs petrezselyem
1 dl száraz fehérbor
5-8 dl csirke v. zöldség alaplé
Só, őrölt bors

Elkészítés:
A kacsamellek bőrét beirdaljuk és serpenyőben közepes erősségű tűzhelyen mindkét oldalát kb. 2-2 percig sütjük. Ezt követően 180 C° sütőben 8-10 percig készre (rózsaszínűre) sütjük. Felvágás előtt 5-10 percig pihentetjük!
Közben a rizottó rizst a fűszerekkel és a karikára vágott újhagymával az alaplé és a fehérbor folyamatos hozzáadásával kevergetve,szakaszosan pároljuk.
Ha a rizs 3/4 kész hozzá adjuk a spárgát a vágott petrezselymet és a kockázott hideg vajat. Tejberizs sűrűségűre főzzük majd a legvégén a fele reszelt parmezánt bele keverjük és frissen tálaljuk! A maradék parmezán és a felvágott kacsamell tálaláskor a tetejére kerül.

További olvasnivalók