×
Család-barát

Zöldség-rakottas

Hozzávalók:
32 dkg sárgarépa
20 dkg cukkini
20 dkg póréhagyma
30 dkg édeskömény
5 dkg petrezselyem zöld
0,5 dl olívaolaj pomace
3 dkg borsócsíra
2 dkg céklacsíra
1,5 dkg burgonyapehely
4 gramm só
40 dkg kápia paprika
10 dkg kelbimbó
1 dkg friss koriander
15 dkg zöldborsó

Elkészítés:
A zöldségeket mossuk, hámozzuk. A cukkíniből, a sárgarépából vékony szeleteket vágunk (Akár zöldséghámozóval is készíthetjük a szalagokat). A póré¬hagymát is azonos hosszúságúra vágjuk. Sózzuk. A zöldborsót sós, cukros vízben főzzük, majd pürésítjük, és végül áttörjük.
Az így előkészített zöldségeket, rétegezzük, majd a rétegeket a zöldborsópürével és burgonyapüré pehellyel választjuk el egymástól. Ha elkészülünk a rétegezéssel (kb. 3 cm magasság), 95 C°-os gőzpárolóban, 2-3 percig pároljuk, majd lesúlyozva sokkoló hűtőbe tesszük.
TIPP: Hűtőben fóliázva tárolva 0-5 C° között 3 napig eltartható.

További olvasnivalók