Család-barát

Túrógombóc kapros sajtkrémmel, tejfölhabbal

Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró
20 dkg tejföl
2 db tojás
5 dkg búzadara
10 dkg sajtkrém
3 gramm só
4 gramm kapor
6,5 dkg vaj
3 db vizes zsemle

Tejfölhab:
30 dkg tejföl
4 gr só
2 db patron

Elkészítés:
A túrót a tojással, búzadarával, sóval elkeverjük, pihentetjük. A sajtkrémhez vágott kaprot teszünk, habzsákba tesszük, és az 50 grammos fagylaltos kanállal formázott túrókrém közepébe nyomunk kb. 10 grammot. Golyóra formázzuk és sós, lassú tűzön, 10-12 perc alatt készre főzzük.

A barnára pirított reszelt morzsában meghempergetjük, amibe a kapor egyik részét is beletesszük. Tálalásig melegen tartjuk.
A tejfölhab elkészítéséhez tejfölt habszifonba tesszük, kis sóval ízesítjük, és 2 patront belecsavarunk, a legjobb textúra eléréséhez három órán át konyhai hőmérsékleten tároljuk, ezután használjuk.
TIPP: Hűtőben tárolva 0-5 C° között 2-3 napig eltartható.

További olvasnivalók