×
Család-barát

Fogasfilé parajjal, haltej-máj köntösben,szalonna fátyollal

Hozzávalók:
1,20 kg fogas filé
2 doboz füstölt tőkehalmáj
15 dkg ponty haltej
35 dkg friss parajlevél
2 db egész tojás
10 dkg tejföl
1,5 dkg zselatin
2 dkg agaragar
0,3 dkg só
0,2 dkg szemes bors
12 dkg füstölt mangalica szalonna
0,2 dkg szódabikarbóna

Elkészítés:
A fogas filét lebőrözzük, szálkátlanítjuk, sózzuk, szárazra töröljük, és háromfelé bontjuk, egy nagy nyitott szeletre, két-háromujjnyi széles darabokra, valamint a leeső részeire.
A hal apró leeső részeiből prádot készítünk, melyhez tojást, Naszálytej BIO tejfölt, sót, zselatint, agar-agart, kis kockára vágott és enyhén sós vízben abált haltejet, és tőkehalmájat, valamint a megmaradt parajlevelet keverünk.
A folpack-ra vékonyan elkent halprádot kenünk, rátesszük a nyitott halszeletet, blansírozott parajlevéllel egymáshoz szorosan sorba rendezzük, agar-agarral megszórjuk, és henger alakúra formázzuk.
Betekerjük további folpack-ba és 95 C°-os gőzpárolóba, 65 C° maghőmérsékletig gőzöljük.

Az agaragar tengeri vörösmoszatokból nyert poliszacharid-keverék, sűrítő- és gélképző anyagnak használják.

További olvasnivalók