×
Család-barát

Töltött cukkini pulykahússal

Hozzávalók:
cukkini 2 kisebb darab
darált pulykahús kb. 160 g
korpás zsemle 0,5 darab (1 darab)
tojás 0,5 darab (1 darab)
vöröshagyma 5-10 g (1 kis fej)
repceolaj 2 teáskanál
édes fűszerpaprika
borsikafű

díszítésként: friss bazsalikom

Elkészítés:
Meghámozzuk, s apróra vágjuk a vöröshagymát.
Az olaj, a vöröshagyma, valamint a fűszerek felhasználásával a darált húsból pörkölt jellegű ragut készítünk. Vigyázunk, hogy ne pirítsuk meg túlzottan.
Amikor a ragu kész, hozzákeverjük a beáztatott kicsavart zsemlét és a tojást.
Alaposan összedolgozzuk.
A cukkinit megmossuk, kettévágjuk és kivájjuk a közepét.
Beletöltjük a kettévágott kivájt, enyhén megsózott cukkínikbe.
Közepesen meleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Korpás zsemle helyett sima, fehér zsemle is használható, vagy akár zabpehely is, egyéni érzékenység és ízlés szerint.

További olvasnivalók