×
Család-barát

Almás-mandulás rizspuding

Hozzávalók:
jázmin rizs (vagy gyors rizs) 120 g
szeletelt, hámozott mandula 50 g
alma 2 kisebb darab vagy 1 nagyobb darab
barnacukor 20 g (kb. 2 evőkanál)
rizstej 3 dl
víz 3 dl
díszítésnek: néhány szem földieper vagy málna (az apró magjai miatt nem ezzel készül)

Elkészítés:
A rizstejet elkeverjük ugyanannyi hideg vízzel, belekeverjük a cukrot. Addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd felforraljuk, és kis lángra vesszük.
Közben egy másik lábasba tesszük a rizst, ráöntjük a rizstej 1/3-át, felforraljuk kis lángon, míg majdnem az összes tejet be nem szívja. Folyamatosan kevergetve, fokozatosan hozzáadjuk a maradék rizstejet, mindig miután az előző adagot beszívta, es míg a rizs meg nem puhul.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük.
Szétosztjuk a rizst a tányéron, amiben tálaljuk, majd rátesszük a feldarabolt barackot, végül megszórjuk a reszelt almával és a hámozott, szeletelt mandulával!

Tipp: Tehéntejjel is elkészíthető, ha nem vagyunk érzékenyek a laktózra. Alma helyett más gyümölcs, például barack is illik hozzá.

További olvasnivalók