×
Család-barát

Epres csokoládé

Hozzávalók:
300 g étcsokoládé
225 g Eper gyümölcspüré (lehet más gyümölcs is, málna, mangó, áfonya)
30 g glükóz szirup vagy méz
290 g fehércsokoládé
40 g vaj ( 82%)

Elkészítés:
Az epret a glükózzal felforraljuk, hozzákeverjük a fehércsokoládét.
Hűlni hagyjuk-(kb 40 fokra )visszahűtve, hozzáadjuk a vajat, jó elkeverjük.
Habzsákba töltjük .

Bonbonburok:
kb 200 g csokoládét mikróban felmelegítünk.
Fontos ,hogy félpercenként keverjük át, hogy a csoki meg ne égjen!
Temperáljuk a csokoládét:
-Ha van márványlapunk, kiöntjük rá a felmelegített csokoládét, majd folyamatos mozgatással visszahűtjük 28 fokra ,majd felmelegítjük 31-33 fokra. Így alakul ki a csokoládé kristályszerkezete, ettől lesz fényes és roppanós a csokoládénk
Ha nincs márványlapunk, akkor a 200 g felmelegített csokoládéhoz még apránként adagolunk 100 g csokipasztillát, folyamatosan keverjük és ezzel érjük el a kívánt hőmérsékletet.

A temperált csokoládét formába töltjük ,majd ki is borítjuk belőle, kicsit megkocogtatjuk, a felesleges csokit a formáról lehúzzuk.
Hűtőbe tesszük dermedni. Mikor már nem fényes és nem tapad a csokoládé, a krémet beletöltjük a burokba, figyelve arra, hogy ne töltsük pereméig, mert egy kis dermedés után, újból temperáljuk a maradék csokoládét és egy talpréteget húzunk a krémre. Hűtőbe tesszük, majd miután már megdermedt, óvatosan kiütjük a formából.

További olvasnivalók