×
Család-barát

Nagymama paprikás csirkéje, petrezselymes nokedlival

Hozzávalók (4-6 fő részére):
1db tanyasi csirke
20dkg füstölt szalonna
3db tisztított vöröshagyma
1db paprika
2db paradicsom
6-8 gerezd fokhagyma
Só, bors, őrölt paprika
2dl tejföl
1 ek liszt

Nokedli:
50dkg liszt
3db egész tojás
1tk só
2cs petrezselyem
3-5dl víz

Elkészítés:
A kockára vágott zöldségeket a kipirított szalonnán megdinszteljük, majd kb. 30percig 5dl vízzel fedő alatt főzzük. A csirkét csontosan feldaraboljuk, a fűszerekkel és a vágott fokhagymával takarékon kb. 1órát főzzük a hagymás alapban. Mikor megpuhult a csirke, tejföllel behabarjuk.

Nokedli:
A bekevert nokedlit finomra vágott petrezselyemmel elkeverjük, majd kanállal forrásban lévő vízbe szaggatjuk!

Tejföllel és frissítésnek karikára vágott újhagymával tálaljuk!

További olvasnivalók