×
Család-barát

Töltött paprika

Hozzávalók:
tv paprika
sűrített paradicsom
olívaolaj

bors
alaplé
darált sertéshús
rizs
opcionális: fokhagyma, hagyma, tojás

Elkészítés:
A rizst előre megfőzzük mielőtt bekeverjük a töltelékbe.
Kicsumázzuk a paprikát, majd megtöltjük a fűszerekkel bekevert darált hússal és rizzsel. Egy nagyobb edényt válasszunk a főzéshez, majd egy kis olajon fokhagymát pirítunk és felöntjük a paradicsompürével és beletesszük a paprikákat és nagyjából háromnegyed órát hagyjuk főni. Attól függően, hogy a hagyományos ízeket akarjuk visszahozni, akkor cukorral ízesíthetjük, de ha egy picit izgalmasabbra vágyunk, akkor zellert is tehetünk bele. Hagyományosan liszttel készülő rántással sűrítjük be, de ez elhagyható. Sokkal könnyebb, izgalmasabb ételt kapunk.

További olvasnivalók