Család-barát

Stroganoff szűz

Hozzávalók:
500 g szűzpecsenye
1 kis fej vöröshagyma
150 g tejföl (20%-os)
250 g gomba
150 g vaj
70 g csemegeuborka
2 teáskanál Dijoni mustár
50 ml fehér bor
só,bors
1 csomag petrezselyemzöld
Köretnek
burgonyakrokett

Elkészítés:
A hagymát felszeleteljük, a gombát hosszában negyedeljük, a csemege uborkát vékonyra csíkozzuk.
A szűzpecsenyét vékony ujjnyi csíkokra vágjuk. A serpenyőben megolvasztjuk a vajat.
Megpirítjuk rajta a hagymát. Rátesszük a bélszínt, és fehéredésig pirítjuk.
Mehet hozzá a gomba. Sózzuk, borsozzuk. Összepároljuk pár perc alatt. Jöhet a csíkozott csemege uborka is, ezzel is pároljuk pár percet. Felöntjük a borral, és kicsit kiforraljuk. A végén mehet hozzá a mustár, és a tejföl is. Ezzel is összeforraljuk. Átforgatjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Burgonyakrokettel tálaljuk.

További olvasnivalók