Család-barát

Epres torta

Hozzávalók:
Piskótához:
4 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál olaj

Krémhez:
20 dkg porcukor
2 evőkanál meleg víz
25 dkg mascarpone vagy más sajtkrém
1 db citrom

15 dkg eperlekvár
20 dkg friss eper

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, majd beletesszük a lisztet , sütőport és az olajat. Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Ha kisült a piskóta, megkenjük eperlekvárral. A megkent piskótát 6 egyenlő részre osztjuk, így hosszú csíkokat kapunk. Az elsőt feltekerjük szorosan, mintha piskótatekercset készítenénk és egy nagyobb tányér közepére helyezzük. A többi tésztacsíkot, a középre helyezett roládunk köré tekerjük.
A krémhez a porcukrot a vízzel jól kikeverjük, beletesszük a reszelt citromhéjját és a levéből is ízlés szerint. Majd hozzáadjuk a sajtkrémet. Ezzel a krémmel beborítjuk a spirális tortánkat, jól elsimítjuk és rádaraboljuk a friss jól megmosott epret.

További olvasnivalók