Család-barát

Pestóval töltött csirkemell édesburgonyával és olívabogyóval

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
3 édesburgonya
1 üveg friss bazsalikom pesto
1 evőkanál méz
4 evőkanál balzsamecet
2 teáskanál olívaolaj
16 nagy szemű olajbogyó
Só, őrölt fekete bors

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Készítsünk elő egy tepsit melyet nagyon vékonyan olajozzunk ki.
Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk negyedekbe.
Egy pohárban keverjünk össze az ecetet a mézet és az olajat.
Sózzuk és borsozzuk a csirkemelleket ízlés szerint.
Egy nagyon éles kés segítségével készítsünk zsebeket a csirkemelleken, az egyik szélétől a másikig felmetszve őket. A nyílásokba kanalazzunk bele 1-2 teáskanál pesót, majd tekerd be a csirkemelleket bacon szeletekkel.
Az így előkészített húsokat tegyük a tepsibe.
Helyezzük köré az édesburgonya szeleteket és az olajbogyókat, majd locsoljunk meg mindent a mézes-olajos-balzsamecetes lével.
Sütőbe téve 45 percig süssük, amíg a csirkemell teljesen átsül és a burgonya is megpuhul.

További olvasnivalók