Család-barát

Mozzarella pestóval

Hozzávalók négy személyre:
4 db bivaly mozzarella
1 db kisebb lilahagyma
1 db érett paradicsom
8-10 szem koktélparadicsom
1 szál újhagyma
1 üveg friss bazsalikom pesto
Kevés, jó minőségű tengeri só
Frissen őrölt feketebors

Elkészítés:
A mozzarellát kibontjuk, levéből kivesszük és konyhai itatós papírra tesszük, hogy a még a kicsöpögő levét feligya.
A megpucolt lilahagymát és a megmosott paradicsomot apró kockára vágjuk, a koktélparadicsomot csak felezzük.
Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, majd egy keverőtálban 2-3 kanál pestóval lazán összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, pár percet állni hagyjuk.
A mozzarellát kézzel, ízlésesen megtépjük és a belső tépett felére a pestós paradicsom-keverékünket ráhalmozzuk.
Finoman sózzuk, borsozzuk, esetleg egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

További olvasnivalók