×
Család-barát

Zöldborsó-paprikás kölessel

Hozzávalók 4 személyre:
3 ek olíva vagy kókuszolaj
2 fej vöröshagyma
1db kápia paprika
4 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika, majoránna, köménymag, zöldbors, só
2 db paradicsom
500 g zöldborsó
100 g zöldborsófehérje ( húspótló)
szódabikarbóna
50g barna rizsliszt vagy zabpehelyliszt
200g szója joghurt
500 g köles
só, kakukkfű, olívaolaj

Elkészítés:
Hagyományos pörköltalappal indítunk. Hagymát pirítok kevés olajon, pirulhat vele együtt a kápia paprika is. Majd fűszerezem fokhagymával, fűszerpaprikával, mehet bele a paradicsom is kockázva, ezután pedig felöntöm kevés vízzel. Hozzáadom a zöldborsót, mokkás kanál szódabikarbónát, és a többi fűszert. Ahogy felforrt, a zöldborsófehérjével (elhagyható) dúsítom, majd a szójajoghurt-liszt kombóval behabarom. A kölest jól átmosom, és 2-2,5 szeres vizet teszek fel neki forrósodni, amit beízesítek. Közben beleteszem a kölest is és közepes lángon, néha kevergetve, hogy le ne égjen, lefedve készre főzöm. A végén hagyom 10 percig letakarva pihenni. Kovászos uborkával tálalható és megszórom még sok petrezselyemmel.

További olvasnivalók