×
Család-barát

Fahéjas-diós csiga

Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg finomliszt
10 dkg finom szemű kristálycukor
1 kocka friss élesztő
csipet só
10 dkg vaj
4 dl tej
2 tojás

Töltelék:
20 dkg vaj
10 dkg cukor
3 evőkanál fahéj
30 dkg dió
1 tojás

Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a lisztet, cukrot, sót, élesztőt. A vajat megolvasztom, hozzáadom a tejet, a tojást és a lisztes keverékhez öntöm. Alaposan összedolgozzuk, egy gömböt formázunk belőle, kiolajozott tálban lefedve 25 percig kelesztjük. Közben a tölteléket elkészítjük, puha vajat kikeverjük a cukorral, fahéjjal, durvàra tört dióval. A kelt tészta harmadát téglalap alakúra nyújtjuk. A tepsibe helyezzük, ez lesz a sütemény alja. A megmaradt tésztát 50 x25-ös lapra nyújtjuk., megkenjük a töltelékkel és feltekerjük, majd kb. 2 cm szeleteket vágunk belőle.
Egymás mellé helyezzük a tepsibe, a felvert tojással megkenjük a tetejét. Még 15 percig kelesztjük, majd előmelegített 210 °-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

További olvasnivalók