Család-barát

Csirke falatkák zöldfűszeres mártásban, parmezános brokkolival

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1dl fehér bor
2,5 dl tejszín
1 csokor medvehagyma
1 csokor petrezselyem
1 szál koriander
2 evőkanál zabpehelyliszt
3 evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint só, bors

Köret:
1 fej brokkoli,
pici só,
1 citrom
2 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítés:
A csirkemellet nagyobb csíkokra vágom, forró olajon megpirítom, ráöntöm a fehérbort, a liszttel elkevert tejszínt. Átforralom, hozzá adom az apróra vágott medvehagymát, petrezselymet. Sózom ,borsozom. Tűzről levéve mikor már nem fő nem forr akkor adom hozzá a koriandert.
a brokkolit rózsáira szedem, sós vízben nem túl puhára megfőzöm. Még forrón tányérra rakom citromlével meglocsolom és megszórom parmezánnal.

További olvasnivalók