Hozzávalók:
50 dkg datolya
15 dkg kókuszreszelék
25 dkg mák
3 db alma
1 db bio citrom
Elkészítés:
Egy 18 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk. Az aprítógépbe helyezzük és összeaprítjuk a beáztatott és átnyomkodott datolyát. Egy tálban a datolyapép felét összegyúrjuk a kókuszreszelékkel. A pépet a tortaformába helyezzük és lenyomkodjuk. Ledaráljuk a mákot és egy tálba helyezzük. A bio citrom héját lereszeljük majd a datolyával és a mákkal összekeverjük. A pépet behelyezzük a tortaformába a kókuszos alapra, majd tömörítjük. Lereszeljük az almát és egy citrom levét hozzáfacsarjuk, majd megszórjuk kis konyakliszttel vagy útifű maghéjjal. Fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel megszórjuk. Összekeverjük a pépet és ráhalmozzuk a tortaformában lévő rész tetejére. Kivesszük a formából és szeletelve tálaljuk