×
Család-barát

Málnatorta sütés nélkül

Hozzávalók:
Kekszréteghez:
• 40 dkg zabkeksz
• 15 dkg vaj

A ganache-hoz:
• 20 dkg étcsoki
• 2 dl tejszín
• 4 dkg vaj

A krémhez:
• 6 dl tejszín
• 25 dkg mascarpone
• cukor ízlés szerint, én 4 evőkanállal teszek bele
• málna, amennyi van…

Elkészítés:
Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze a vajjal. A keksz felét nyomkodjuk egy sütőpapírral borított 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformába. Tegyük a fagyasztóba. Készítsük el a ganache-t: forrósítsuk fel a tejszínt, tördeljük bele a csokit, keverjük homogénre, majd a vajat is adjuk hozzá, attól szép fényes lesz. Vegyük elő a formát a fagyasztóból, kenjük meg nagyjából a ganache felével a kekszréteget. Mehet vissza. Verjük fel a tejszínt a mascarponéval és a cukorral. Nyugodtan tegyük a mascarponét a tejszínbe, előbb kapunk habot a sajt magas zsírtartalma miatt. Méghozzá jó keményet. Ha már megdermedt a csoki a kekszrétegen, tegyük rá a tejszínes krémet, és nyomjunk bele jó sok málnát. Ezt követően fedjük be a maradék keksszel, lapítsuk el kanállal, és fedjük be a ganache-sal. A kapcsos forma maradjon. Tegyük hűtőbe dermedni.

További olvasnivalók