Család-barát

Epres Pohárkrém karamell öntettel

Hozzávalók: 4-6 pohárhoz
3 dl habtejszín
12 dkg mascarpone (fél doboz)
4 ek cukor
kb. 30 dkg aprított eper
zabkeksz, kb 20 dkg
karamellöntet

Karamell:
12 dkg cukor
2 dl habtejszín

Elkészítés:
Először a karamellt készítjük el, hogy ne legyen forró, amikor a habra kerül.
Olvasszuk fel a cukrot egy száraz edényben, kissé karamellizáljuk, de ne sötétre, mert akkor nagyon sötét lesz a kész öntet is. Adjuk hozzá lassan, eleinte tényleg szinte cseppenként a tejszínt, folyamatos kevergetés mellett, így elkerülhetjük, hogy darabosra álljon össze a cukor. Amikor már érezzük, hogy ha kicsit többet öntünk, akkor is folyékony marad, nem szilárdul, nos, ekkor öntsük hozzá a maradék tejszínt. Forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik: ha csíkot húzunk az edény aljára a fakanállal, nem zárul össze a karamell azonnal. Zárjuk el alatta a lángot, kész.

További olvasnivalók