Család-barát

Szarvassült cseresznyemártással házi krokett

Hozzávalók:
Szarvascomb – 1 kg
Só, bors
Alma – 1 db
Vöröshagyma – 1 db
Fokhagyma – 5 gerezd
Cseresznyebefőtt – 1 üveg
Kristálycukor – 5 evk
Szegfűszeg – 5 db
Fahéj – egész db
Citrom – ½ db
Narancs
Mustár – 2 ½ evk
Lekvár – 3-4 evk
Burgonya – 1 kg
Tojás – 2 db
Zsemlemorzsa – 4 – 5 evk

Elkészítés:
A Szarvas comb szeletet sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt szórunk rá és bekenjük paprika krémmel. Tepsibe tesszük, vizet öntünk alá, fokhagymát, vöröshagymát tesszük mellé, és betesszük a sütőbe, 180 fokra kb. 1,5 órára.
Cukrot kevés vízzel karamellizáljuk, ráöntjük a kimagozott cseresznyék levét, adunk hozzá kevés mustárt, kevés lekvárt, narancsot, citromot, egész fahéjat, pici fehérborsot.
Lehet ízesíteni kevés szesszel is, majd leszürni hozzáadni a cseresznye szemeket.
Héjában megfőzzük a burgonyát, majd meghámozzuk összetörjük. Öntenünk hozzá, kevés zsemlemorzsát, ízesítjük sóval szerecsendióval, fehérborssal.
Ekkor ütünk bele tojást, és az egészet jól összedolgozzuk. Majd formára alakítjuk, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük!

További olvasnivalók