Család-barát

Fácánhús krémleves

Hozzávalók:
fácán – 1 db
Sárgarépa – 1 db
Petrezselyemgyökér -1 db
Vöröshagyma – 1 fej
Petrezselyemzöld – 1 cs
Gyömbér, só
Méz – 1 kvk
Fokhagyma – 3 gerezd
Tojás – 2 db
Tejszín – 3 dl
Zsemle – 2 db
Trappistasajt – 0,10 kg

Elkészítés:
A fácánhúst lefejtjük a csontról, hideg vízbe feltesszük főzni, majd sózzuk. Habot leszedjük róla, majd fűszerezzük szerecsendióval gyömbérrel, erős paprikával és egy egész fahéjjal. Ezután tesszük bele a zöldségeket: sárgarépa, petrezselyemgyökér, petrezselyemzöld, zeller, karalábé, vöröshagyma, fokhagyma. Amikor megfőtt kivesszük az egész fahéjat, a többit pedig összeturmixoljuk. Majd leszűrjük, visszamelegítjük, és tojássárgát tejszínnel elkeverjük és hozzákeverjük a leveshez.

További olvasnivalók