Család-barát

Francia Fokhagymás Fácán Rilett

Hozzávalók:
1kg Fácán hús
3dl Libazsír
3gerezd Fokhagyma
Bors

Víz
Dunsztos üvegek

Elkészítés:
A húst apró kockákra felaprítjuk, a fokhagymát finomra vágjuk, és kevés zsírban feltesszük egy tapadásmentes serpenyőben a tűzhelyre. Először körbepirítjuk, majd borsozzuk, és kis víz hozzá öntésével pároljuk. Ha elsült a víz, többször pótoljuk. Ha a húskockák szétomlanak, sózzuk, zsírjára sütjük, és forrón villával vagy krumplitörővel teljesen szálkásra törjük. Egy kanállal kifőzött üvegbe tömjük, és egy centinyi forró libazsírral fedjük, majd lezárjuk. Kihűlés után hűtőben hónapokig eláll. Kenyérre kenve, vagy tányéron kimelegítve savanyúsággal, vagy friss zöldséggel fogyasszuk.

További olvasnivalók