Család-barát

Spárga ropogós bundában, kapros tejföllel

Hozzávalók:
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
2 tk. sütőpor
fél kk. só, frissen őrölt bors
2 dl jéghideg víz (fontos, mert ettől lesz jó ropogós)
2 nagyobb tojás fehérje, kemény habbá verve
1 csomag fehér spárga (kb. fél kg), meghámozva, fás vége levágva
2 dl tejföl
2 cikk citrom
1 csokor friss kapor
a sütéshez olaj (1 liter)

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük össze egy keverőtálban. A vízzel keverjük csomómentesre, majd óvatosan forgassuk hozzá a kemény fehérjehabot. A spárgákat hempergessük meg lisztben, ettől jobban tapad majd rájuk a bevonat. Melegítsük fel az olajat, de arra figyeljünk, hogy ne legyen tűzforró, mert akkor a bunda gyorsan megég, a spárga viszont nyers marad. A spárgákat forgassuk meg a tésztában, majd egyesével tegyük őket a forró olajba. 3-4 perc alatt süssük aranysárgára, majd szedjük konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassuk. A friss kaprot keverjük össze a tejföllel és citromlével.

További olvasnivalók