Család-barát

„Zalai”, újhagymás, húsvéti-sonkás tócsi, tormás tejföllel

Hozzávalók: 4 személyre
6 db régi!! burgonya
3 db tojás
4 evőkanál liszt
só, őrölt bors
kb. 15 dkg főtt sonka
2 szál újhagyma
a sütéshez olaj (kb. 3 dl)
5 dl tejföl
2 evőkanál ecetes torma vagy fél evőkanál frissen reszelt torma
pici reszelt fokhagyma
2 db főtt tojás

Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, majd a reszelő durvábbik felén lereszeljük, hozzáütjük a tojásokat, sót, borsot adunk hozzá, valamint a vékony csíkokra vágott sonkát és a felaprított újhagymát is hozzákeverjük, majd lisztet teszünk bele, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk! (valahol a palacsintatészta és a galuskatészta közötti állapot)!!!
Serpenyőben félujjnyi mennyiségű olajat hevítünk, majd merőkanál segítségével kb. söralátét nagyságú korongokat merünk bele, és közepes lángon sütjük, először az egyik, majd a másik oldalát!
Tálaláskor a fokhagymával és tormával elkevert tejföllel meglocsoljuk, esetleg az újhagyma zöldjéből visszamaradt részekből apróra vágva díszíthetjük!

További olvasnivalók