Család-barát

Medvehagymás fogaskörözött petrezselyemkrémmel és korianderes cékla salátával

Medvehagymás fogaskörözött
Hozzávalók:
fogasfilé 25 dkg
szőlőmag olaj 1 dl
só, őrölt bors, őrölt kömény, fokhagyma, medvehagyma
vaj 5 dkg

Elkészítés:
A halfilét tepsibe helyezzük sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel és fokhagymával fűszerezzük.
Ráöntjük az olajat és 50 fokos sütőben fél óráig sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kiemeljük az olajból a halat.
A halhúst kézzel összetörjük, vajat adunk hozzá és frissen összevágott medvehagymát, így keverjük körözött állagúra.

Petrezselyem krém
Hozzávalók:
petrezselyemgyökér 20 dkg
tejszín 3 dl
só, cukor

Elkészítés:
A megtisztított és feldarabolt petrezselyemgyökeret tejszínben megfőzzük, sóval és cukorral ízesítjük. Ha megfőtt , krémes állagúra turmixoljuk és kihűtjük.

Korianderes cékla saláta
Hozzávalók:
cékla 20 dkg

római kömény
szójaszósz
balzsamecet
korianderzöld

Elkészítés:
Hagyomáyos módon, egészben, sós vízben megfőzzük a céklát.
Kihűtjük és megtisztítjuk.
Cikkekre vágjuk, pici szójaszósszal, balzsamecettel, római köménnyel és finomra vágott korianderrel ízesítjük.

További olvasnivalók