Család-barát

Snidlinges-vajas csirkemell tekercs fetával sült cukkíni-batáta körettel, fejes saláta retek vinaigrette öntettel

Hozzávalók:
2 db csirkemell
20 dkg vaj
1 cs. snidling

őrölt bors
40 dkg szeletelt bacon

Körethez:
2 db cukkini
2 db batáta (édesburgonya)
só, őrölt bors
25 dkg fetasajt
2 ek. olívaolaj.

Salátához:
1 fejes saláta,
8 szem retek
1 ek. almaecet,
1 ek. citromlé,
1 csipet só
1 tk. méz
4 ek. olívaolaj
1 tk. dijoni mustár

Elkészítés:
A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk és a kiterített bacon szeletekre fektetjük. A vajat kikeverjük kevés sóval, borssal és a finomra vágott snidlinggel. Feltekerjük és 200 fokos sütőben készre sütjük kb. 25-30 perc alatt. Hagyjuk kihűlni, akkor könnyebb szeletelni.
A körethez az édesburgonyát megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk. A cukkínit megmossuk és szintén felkockázzuk. Összekeverjük sóval, borssal, olívaolajjal és egy jénaiba rendezzük. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Majd a tetejére morzsoljuk a fetasajtot és még 5-10 percre visszatoljuk a forró sütőbe.
A salátához a fejes salátát megmossuk, cikkekre daraboljuk és tálra rendezzük. A mártáshoz az ecetet, citromlevet, sót, borsot, mézet, olívaolajat és mustárt egy kis befőttesüvegbe rakjuk, rázárjuk a fedőt és alaposan összerázzuk. Ezután a megmosott retkeket apróra összevágjuk és a fejes tetejére halmozzuk.

További olvasnivalók