Család-barát

Gluténmentes kókusztekercs

Hozzávalók 2 rúdhoz:
●300 g tej
●300 g cukor
●130 g rizsliszt
●80 g tápióka keményítő
●100 g margarin
●300 g kókuszreszelék (legközelebb picit kevesebbet teszek)
●20 g holland kakaó
●+ kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítés:
●Egy lábosba mérjünk ki 100 g tejet, keverjük hozzá a cukrot és melegítsük össze, de ne forraljuk.
●200 g tejjel keverjük csomómentesre a rizslisztet és a keményítőt, majd öntsük a cukros tejhez.
●Folyamatosan kevergetve főzzünk belőle sűrű masszát. Vigyázzunk, ne csomósodjon össze!
●A forró masszához keverjük hozzá a margarint és a kókuszt.
●Osszuk két egyenlő részre, az egyik felébe gyúrjuk a holland kakaót.
●A fehér és a barna tésztát is osszuk két – két részre, így fogunk majd 2 db rudat kapni.
●Két sütőpapír között nyújtsunk ki egy fehér és egy barna tésztát ugyanakkora, kb 2 mm vastag téglalappá.
●Az egyik rúdnál alulra kerüljön a barna, a másiknál a fehér lap, erre tegyük az ellentétes színű kinyújtott tésztát és tekerjük fel szorosan.
●Hempergessük meg kókuszreszelékben, majd pár órára tegyük a hűtőbe.

További olvasnivalók