Család-barát

Szilvásváradi pisztráng medvehagymás zöldborsóval

 

Hozzávalók:
4 db filézett pisztráng
60 dkg zsenge zöldborsó
2 cs. medvehagyma
50 dkg lilaburgonya
10 dkg liszt
0,5 dl olívaolaj
25 dkg vaj
2 dl zöldségalaplé
1 dkg fenyőmag
só, bors, friss bazsalikom

Elkészítés:
A pisztrángokat kifilézzük sózzuk, majd serpenyőben készre sütjük. A medvehagymát megtisztítjuk leforrázzuk, majd a szintén leforrázott zöldborsó felével vajjal leturmixoljuk, sóval friss bazsalikommal ízesítjük, majd a krémbe tesszük még a maradék borsónkat és össze melegítjük. A lilaburgonyát sós vízben megfőzzük majd, meghámozzuk, összetörjük, lisztel elkeverve kis gombócokat formázunk belőle. Sós vízben kifőzzük, majd olívaolajban lepirítjuk. Tálaláskor a pisztrángokat feldaraboljuk, majd a tányérra halmozott zöldborsóragunkra, helyezzük, majd köré tálaljuk a pirított burgonya gombócokat. Pirított fenyőmaggal megszórjuk.

További olvasnivalók