Család-barát

Palóckrémleves báránnyal

 

Hozzávalók:
1 db báránycsülök
40 dkg báránylapocka
2 l bárányalaplé
20 dkg színes sárgarépa
20 dkg zöldbab
50 dkg burgonya
1 cs medvehagyma
1 cs kapor
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg vöröshagyma
3 dkg fokhagyma
5 dl tejföl
20 dkg vaj
2 db babérlevél
1 db citrom

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A báránycsülköt, és a báránylapockát, mangalica zsírban konfitáljuk 90fokon 3órán keresztül, majd daraboljuk és pirítjuk. A burgonyát egyforma kockákra vágjuk, a leeső részeket félre rakjuk a levesnek, a zöldbabot daraboljuk, a répákat megtisztítjuk formázzuk, majd az alaplében az összes zöldséget leforrázzuk. A füstölt szalonnát apróra összevágjuk, majd zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, kicsit köbe sütött friss babérlevelet, felengedjük az alaplével, bele rakjuk a leeső burgonya részeket is bele rakjuk megfőzzük, majd a leforrázott medvehagymával, kaporral krémesítjük. A zöldségeket a tányérba helyezzük a pirított bárányhússal együtt majd a levet ráöntjük.

További olvasnivalók